Wednesday, July 8, 2009




Maandag 6 juli gingen activisten van SHAC Nederland de straat op om topklanten van Huntingdon Life Sciences aan te pakken: Novartis, AstraZeneca en Bristol-Meyrs Squibb.

De dag begon met de Novartis Nightmare tour bij het nederlandse hoofdkantoor van Novartis in Arnhem. Toen de activisten hun protest begonnen, begonnen de medewerkers binnen te druppelen. Zij krijgen de volle laag en werden genoemd en beschaamd door de groep activisten. Wat duidelijk moet zijn voor Novartis is dat als je zaken doet met Huntingdon Life Sciences, dat je dan ook te maken krijgt met SHAC!
SHAC is gedreven om HLS voorgoed te sluiten en met zijn allen zal dit lukken. Het doel is gericht op Novartis, net zolang totdat zij breken met Huntingdon Life Sciences. Het is een nachtmerrie voor de dieren binnen HLS, voor Novartis zal het een nachtmerrie worden als zij zaken blijven doen met dit omstreden laboratorium. Maandag 6 juli staat gebrand in het geheugen, de dag dat de nachtmerrie zal kunnen beginnen voor Novartis.

De volgende stop was in Breda, wederom een vestiging van Novartis (Consumer Health) met een luidruchtige en gedreven demonstratie. Ze delen hun kantoor met andere bedrijven, dus het is nogal een klein plekje. Het pluspunt is natuurlijk wel dat zij hun smerige praktijken niet verborgen kunnen houden voor anderen. Veel mensen van het zakencomplex kwamen naar de activisten om informatie te vragen en tegen welk bedrijf het protest gericht was. De mensen die de activisten aanspraken zullen nu alleen nog maar denken aan die harteloze dierenmoordenaars van Novartis.
Ook andere voorbijgangers werden geinformeerd over het dierenleed wat zich dagelijks binnen de muren van HLS afspeelt en dat Novartis even slecht is als HLS zelf.

De derde demo was gericht tegen AstraZeneca in Zoetermeer. Het was een goeie en effectieve demonstratie. Het gebouw werd door de activisten van alle kanten omsingeld om er zeker van te zijn dat elke medewerker binnen de boodschap ontving. Namelijk breek de banden met HLS vandaag nog! Nauwelijks was er een medewerker in het gebouw te bespeuren, allen verstopt achter luxaflex en gordijnen. Ook in de hal waren alle lichten uitgedaan om maar de indruk te wekken dat er niemand aanwezig was.
AstraZeneca staat ook tussen de top 3 klanten van HLS die extra aandacht verdient. SHAC Nederland zal niet stoppen met demonstreren totdat AstraZeneca voorgoed al haar banden met HLS breekt.

De laatste demonstratie van de dag was gericht tegen Bristol-Meyrs Squibb in het altijd zo 'vriendelijke' Woerden. De activisten waren kwader dan ooit over de banden die dit bedrijf heeft met Huntingdon Life Sciences. Ook verbazingwekkend was het aantal agenten, duidelijk meer als gebruikelijk. SHAC Nederland heeft duidelijk effect op BMS en voert daarom ook bij hen de druk flink op. Ook hier werd in ferme taal BMS toegesproken om wel onmiddelijk de banden met HLS te verbreken en nooit meer deze helplek voor de dieren te gebruiken. Ook BMS is een van de 3 top SHAC targets, dus verwacht niet dat SHAC Nederland zal opgeven.

No comments: